Selecteer een pagina

Hoe kom ik bovenaan in Google in 2019

Hoog in Google komen
16.03.2019
Johan van Es - SEO specialist
Johan van Es

Google heeft in zijn bestaan het algoritme voortduren bijgewerkt om de meest relevante en nuttige content bovenaan in Google te tonen. Het doel van Google is, en zal altijd blijven, om de beste resultaten voor de bezoeker te geven.

Nou zul je van mij verwachtten dat ik vertel dat het in 2019 allemaal anders is geworden, maar raad eens… er is helemaal niets veranderd. Google wil nog steeds de allerbeste content bovenaan in de zoekmachines weergeven. De enige reden dat ze hun algoritme voortdurend aanpassen is om de kwaliteit van de zoekresultaten hoog te houden. En de slechte en niet relevante content uit de zoekresultaten te verbannen.

Veel SEO-goeroes hebben talloze artikelen geschreven hoe je snel in de top van Google terecht komt. Je ziet dan koppen als ‘8 Tools die je op nummer 1 in Google brengen’ of ‘Binnen 1 week hoog in Google door deze ____ te gebruiken’. Veel dezelfde koppen, en vaak werkt het totaal niet.

In dit artikel laat ik echter zien dat je maar één ding moet doen om bovenaan in Google te komen in 2019.

Laten we bekijken hoe je een hoge ranking bereikt.

Als het gaat om de ranking van Google, sta me toe dat ik even mijn schoolmeesters hoed op doe, en je als een “kind” te behandelen:

Het gaat om de content, en niets anders dan de content.

Ja, dat is nu het geheim van Google, maak gewoon geweldige content voor jouw website.

Content is King in 2019

Een populaire term die vaak in de online marketingwereld wordt gebruikt is “Content is King” en dat is absoluut waar. Als je geweldige content maakt zal Google je belonen met een hoge ranking.

Want weet je, Google heeft een groot geheim ontrafeld…. bezoekers houden van hele goede inhoud van een website. Tja, dat kan natuurlijk iedereen bedenken.

Iedereen wil graag bij een zoekopdracht het juiste antwoord bovenaan in de Google zoekmachine hebben. En Google weet dit, en wil daarom alleen de beste resultaten laten zien voor hun bezoekers. Het doel van elke zoekopdracht is dus om het resultaat te laten zien dat de beste inhoud heeft voor die specifieke zoekopdracht.

Dat is dus het geheim om bovenin te komen, maar de meest geweldige content die er op het web te vinden is, en je wordt door Google beloont met een hoge ranking.

Ok, nu denk je misschien dat dit het einde van het artikel is, en ik je aan je lot over laat. Nee hoor, want dit ‘geheim’ van Google roept natuurlijk de volgende vragen op:

  • Wat is geweldige content?
  • Hoe maak ik de beste content?
  • Hoe vindt Google mijn website?
  • Hoe lang duurt het voordat ik bovenaan in Google sta?

Laten we alle vragen één voor één beantwoorden.

Wat is geweldige content?

De beste content is bedoeld om een grondig antwoord te geven op een veelgestelde vraag, eigenlijk is het heel simpel. Denk ik jouw bedrijf of branche na over de meest gestelde vragen die je krijgt van klanten en leads.

Als ik een website voor een bedrijf maak, kan de eerste vraag zijn die gesteld wordt: “Hoe krijg ik mijn website bovenaan in Google?” (Toevallig ook waar jij naar gezocht hebt?)

Dus ik schreef een blog artikel, hoe je bovenaan in Google terecht kunt komen. In eerst instantie is het waarschijnlijk niet eens het allerbeste artikel geweest, maar door het in de loop van de tijd uit te breiden en te verbeteren, scoort het artikel voor veel zoekwoorden hoog in Google die betrekking hebben op dit onderwerp.

Als ik hoog in Google rank met zoekwoorden als: “Hoe kom ik hoog in Google” dan zal ik wel iets goeds doen.

Dus begin met de meest voorkomende vraag of misvattingen over jouw bedrijf of branche. Neem de tijd om een grondig artikel te schrijven over dit onderwerp. Plaats het op je blog en deel het op social media.

Google zal je blog bericht vinden en zal het een plaats geven in de ranking.

Een supergoed artikel schrijven duurt 2 – 5 uur. Natuurlijk kun je hierop tal van uitzonderingen bedenken, maar geweldige content komt meestal niet snel en makkelijk. Het vereist tijd en moeite om dit te produceren. Maar als je die tijd er nu voor neem zul je op termijn geweldig beloont worden met veel gratis bezoekers naar jouw website.

Hoe maak ik de beste content?

Tot nu toe heb ik het gehad over het schrijven van artikelen om super goede content te creëren. Maar blogberichten is niet de enige content dat er is. Wat denk je van video’s, podcast & afbeeldingen? Drie andere soorten content die bezoekers op een website graag gebruiken.

Als je artikelen in het recente verleden hebt geschreven, kun je die artikelen eenvoudig in video of podcast veranderen. Zo heb je dus niet alleen een geschreven artikel waar je op rankt. Een blogbericht op video zetten is enorm simpel, het enige wat je hoeft te doen is de geschreven tekst letterlijk in de camera oplezen. Daarna zet je het op Youtube, en heb je dus extra content zonder iets te hoeven herschrijven.

Vind je het eng om in de camera te praten? Maak dan een podcast en praat door een artikel of idee waarover je veel weet. Je kunt zelf een video of podcast maken over een artikel die ander geschreven heeft om daar je mening over te geven.

Elke wanneer je een artikel, video of podcast maakt, moet je het op social media delen. Dit helpt Google om het te vinden en te rangschikken.

Hoe vindt Google mijn website?

Ik heb eerder al aangegeven dat als je content deelt op social media dat dit een manier is om Google te helpen jouw blogbericht te vinden. Een nog betere manier om te zorgen dat Google jouw artikel vindt, is door het simpelweg bij Google aan te geven. 

Als je een video maakt en deze op Youtube zet, zal Google direct op de hoogte zijn van nieuwe content (Google is eigenaar van Youtube). Als je een podcast hebt gemaakt, dan moet je deze delen met Google Music. 

Als je een artikel hebt geschreven en die op je blog hebt geplaatst, dan moet je je aanmelden voor de Google Search Console. Je geeft de URL in van jouw website/artikel, en Google zal regelmatig alle pagina’s van jouw website crawlen en ze een plaats geven in de ranking. 

Hoe lang duurt het voordat ik bovenaan in Google sta?

Deze vraag hoor ik heel vaak, maar helaas… er is geen makkelijk antwoord op te geven. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de branche, de concurrentie maar vooral ook door de kwaliteit van de content. Voor een makkelijkere branche en fantastische content kun je binnen een paar weken al op de eerste pagina staan, maar bij moeilijkere branches kan dit maanden duren. 

Hoog in Google komen kun je dan ook niet even op de korte termijn ‘regelen’, maar je zult er een lange adem voor moeten hebben. 

Toch heb je wel invloed hoe snel je ranking stijgt. Hoe meer content je maakt en deelt hoe sneller je zult stijgen. Stop dus niet met het maken van waardevolle content als je 1 artikel, podcast of video hebt gemaakt. Maak voortduren waardevolle en geweldige content (streef naar één geweldig artikel per week) en je ziet dat je daardoor sneller een hoge positie in de zoekresultaten zult behalen.

Het is niet spannend

Dat is het antwoord. Gewoon een simpel en niet spannend antwoord hoe je bovenaan in Google kunt komen. Je hebt geen fancy tools nodig. Ook geen 9 geheimen van een SEO-goeroe. Een hoge ranking halen in Google is gewoon ouderwets hard werken… content maken die super goed is, en je zult daarvoor worden beloont.

Uit ervaring kan ik spreken dat het op deze manier werkt. Op verschillende website heb ik hoge rankings behaald door gewoon hard te werken en enorm waardevolle content te schrijven. De aanpak was en zal altijd hetzelfde zijn. Geen tools en geen trucjes gebruiken. 

Gewoon geweldige content maken!

Voorkomen dat je gaat dalen in Google?

Ontvang een gratis SEO-advies rapport. Je ontvang een compleet stappenplan hoe je voorkomt dat je gaat dalen in Google.

INSTRUCTIES: vul hieronder de URL van de pagina in waarmee je hoog in Google wilt komen. Vul vervolgens het zoekwoord in waarmee je wilt scoren. Vul daarna naam en email in, zodat ik de resultaten naar je kan mailen.

Vraag stellen

Vragen? Stel hieronder je vragen en je ontvangt zo snel mogelijk antwoord van me.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire artikelen

Google SEO: 4 dingen die je moet weten

11.03.2019SEOReacties: 0Johan van EsHet SEO-landschap verandert voortduren en voor degene die strijden om de topposities in Google moet je continu scherp zijn op veranderingen. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven van relevante zoekmachine-optimalisatie...

Lees meer

Wat is Black Hat SEO (en waarom je dit moet vermijden)

11.03.2019SEOReacties: 0Johan van EsVeel websites zijn voor een groot deel afhankelijk van het verkeer uit zoekmachines om te kunnen overleven. Dit betekent dat zoekmachine optimalisatie (SEO) een grote rol speelt bij het behalen van hun groei. Als je echter probeert...

Lees meer

5 zoekwoord onderzoek tools

24.01.2019SEOReacties: 0Johan van EsZoekwoordonderzoek Stel je hebt een website en wil een artikel schrijven over iets dat jou bezig houdt, en waar jouw klanten enorm blij van worden als ze dat weten. Hoe ga je dat artikel schrijven? Wat moet erin komen? En vooral hoe...

Lees meer